Bilder från Hallmark
 
 
Jag talar förstås om filmer där fraser som "Christmas magic" & "Holiday spirit" används MINST en gång i kvarten. Julfilmer med andra ord. Hallmark och Lifetime har nästan tagit patent på att göra dem. Till sin hjälp har de alla gamla skådespelare som fanns när vi var små... (typ Candace Cameron Bure, Lori Loughlin, Lacey Chabert, Jennie Garth, Melissa Joan Hart, Tiffany Thiessen,  Arielle Kebbel mfl.). 
 
Alla filmer är i princip likadana... det är lite tveksamt i början för huvudkaraktären, det blir nått missförstånd, julen måste räddas och under tiden börjar romantiken att blomstra. Även om det är totalt cheee-eeesy att det är samma handling mer eller mindre så gör man det oftast bra. Det är inspelat i mysmiljöer, skådespelarna är inte heller så tokiga... det gör att man liksom kan sätta sig tillbaka och bara lita på att man kommer bli lite lagom underhållen i en och en halvtimme & småle lite här och där. 



 
Tyvärr sänder inte Hallmark här längre... man kan köpa filmerna via Amazon och Ebay bland annat,. skulle önska att Hallmark hade en streamingtjänst som man kan betala.., som det är nu kan man streama om man redan abonnerar på kanalen, inte annars. Jag hade gärna testat nov-dec varje år haha... för alla julfilmers skull. 
 
Några tips: Christmas with Holly, matchmaker santa, hats off for christmas, a royal christmas, a bride for christmas, a prince for christmas, a star for christmas, Hitched for the holidays, christmas lodge, a crown for christmas, Holiday in handcuffs, Christmas at cartwrights, a christmas secret, christmas under the wraps, snowglobe.... listan kan göras lång... Hallmark gör 10-15 julfilmer per år om jag räknat rätt. 




 
 
 
 
film, filmtips, hallmark, jul, julfilm, romantik,

4 kommentarer

Yohanna af Skovde

12 Dec 2015 11:54

Haha, jag älskar såna där julmysfilmer! De kommer undan med att inte bara så bra, bara för att. Men motsvarande film som inte handlar om jul? Nä, går inte. Med lite undantag, typ Loce Actually är ju alltid bra! :)

Maria

12 Dec 2015 11:57

Så kul tips...tackar
Kram

Linnéa

12 Dec 2015 17:16

Mycket för mig att se där :)

Erika

12 Dec 2015 17:36

Har nog inte sett någon av dem, men tack för tips. Verkar som bra filmer :)

Kommentera

Publiceras ej