Ljuvligt god kombo!
 
 
Rabarberna har precis börjat att kika upp härhemma så vad passar inte bättre än att ha dem till ALLT....jag gillar kombinationen av rabarber, kardemumma och vanilj så det fick bli så till denna puddingen. 
 
 
Chiapudding med smak av rabarber & kardemumma:
 
2 dl osötad mandelmjölk
2-2,5 msk chiafrön
vanilj pulver
rabarber
kardemumma
något att söta med ex stevia
jordgubbar 
 

Hacka rabarber och lägg i en kastrull med en liten aning vatten i, inte för mycket bara så att det täcker botten, pudra även med kardemumma och det söta. Låt koka upp tills rabarberna är så mjuk att den delar sig. Vid den punkten kan du antingen mosa den med en gaffel eller köra detta tillsammans med mjölken i en blender. Jag gillar att det är tuggbitar kvar så jag tar gaffel. 

Mortla gärna chia fröna innan de ska i puddingen, har hört att kroppen lättare tar upp deras näring då. Blanda sedan ihop allt i en burk eller skål & sätt in i kylen över natten. 

Ta ut på morgonen o toppa med lite bär eller frukt, jordgubbar exempelvis...
 
& njuuuut!
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej