Här kommer två riktigt bra tips i min absoluta favorit genre Mysterie Thriller. Båda har som gemensamt att de är spansktalande och har utöver det en riktigt bra story med lite twister. 


La Cara Oculta 2011 (The hidden face)
 
 
Åhhh vad glatt överraskad jag blev av denna! 

Storyn är att en ung dirigents flickvän Belen mystiskt och utan spår försvinner. Inom väldigt kort tid träffar han en servitris när han går ut för att dränka sina sorger i Whiskey. Servitrisen och han fattar fort tycke för varandra och han tar hem henne till huset. Polisen som utreder frösvinnandet kommer förbi och servitrisen, Fabiana börjar bli nyfiken på Belens försvinnande. Vad har egentligen hänt? 

Mina tankar: Denna var alldeles lagom, ni vet så där nervigt spännande kanske lite Hitchcook liknande. Man vågar se den, jag lovar att det inte finns några hemska bilder som sätter sig på näthinnan. Tvärtom det finns en spänning i den man vet inte riktigt vem som är vem, vad som hänt och vilka avsikter som är där. Väldigt psykologisk och även bra gjord. Skådespelarna är super, miljöerna känns autentiska & filmmusiken passar bra in. Sen undrar man ju hela tiden vad som hänt och vad som kommer att hända. Filmen börjar med att dirigenten Adrian blir lämnad och träffar servitrisen men ganska så fort kommer även tillbaka blickar ifrån hans liv med Belen som gör det hela så mycket mer intressant. 


El Cuerpo / The Body

Filmen börjar med att ett lik försvinner ifrån bårhuset. Poliskommissarien som har hand om detta har aldrig varit med om något liknande. Vem har tagit liket & varför? Fort blir maken misstänkt & dras in i mysteriet. Ett mysterium som inte tänkt lämna någon kvar oberörd. 

Mina tankar: Åhhh, denna var riktigt bra den med. Snyggt filmad med alla effekter utav regn, oväder och mörker som behövs för att bygga upp en otäck stämning utan att gå över gränsen till skräck. Storyn är utarbetad, genomtänkt och stundtals överraskande. Skådespelarna gör en bra insats och man sitter där i efterhand och funderar lite över alla trådar som fiffigt knutits samman. Det är en film som ger lagom mycket av mysteriet i varje scen. 

Finns på Discshop just nu för 29:-


 
film, mysterie, spansk, thriller,

6 kommentarer

sofie

06 Feb 2016 14:06

Så bra med filmtips ska helt klart kolla in dessa :)

Viktoria Eriksson

06 Feb 2016 14:26

Så bra tips! :D

Amanda Eriksson

06 Feb 2016 19:45

Bra tips😃

Susanna

07 Feb 2016 15:50

Har faktiskt inte sett någon av dom och dom ska jag kolla upp, kanon och få lite tips.. ibland vet man inte vad man ska titta efter så därför är det kanon när man får lite hjälp på traven =)

Kram kram

Yohanna af Skovde

07 Feb 2016 20:43

De verkar spännande! Vi kollar inte den genren så ofta men kanske får spana in dem :)

sara

08 Feb 2016 16:58

alltid kul med lite filmtips! :)

Kommentera

Publiceras ej