Idag är det förintelsens minnedag, bilder ovan från Sachsenhausen (besökte förra året och även tidigare). En av de dagarna som gjorde mest intryck under gymnasiet var när Ferenc Göndör kom och pratade om sina upplevelser i lägrena han varit i. Har suttit och bläddrat i hans bok med minstingen ikväll. Man är aldrig för ung för att lära sig historia och kan man inte sin historia är man dömd att upprepa den. 
 
Därför känns det lite olustigt i dessa tider att dagen idag inte blir mer uppmärksammad på de sociala medierna. Om man räknar med alla som dödades även utanför lägrena räknar man med 11-17 MILJONER dödade...det är helt galet hur omfattande, ca 6 miljoner av dessa dödades på lägrena. 
 
Nu läste jag igår att man i Cardiff England har som regel att de som är boende på asylboendet måste ha en viss  typ av armband på sig som man inte kan ta av. Samtidigt som man även på vissa orter har målat ytterdörren till dera boenden med röd färg så det ska synas vart de bor. Är det bara jag som känner igen detta? 
 
 1 kommentarer

Cissi

28 Jan 2016 10:46

Det finns inga ord hur fruktansvärt detta är!

För många år sen (gick i 9:an) var vi på klassresa dit, det var väldigt väldigt tung.

Kommentera

Publiceras ej