I lördags var det äntligen dags för årets ljusstöpning, barnen har tjatat o längtat. Tror det är mest de andra barnen på plats som lockar snarare än själva görandet av ljusen men men, man får vara glad så länge de vill med. Julemys på hög nivå med egna ljus kan jag avslöja. 
 

Årets glögg testades med såklart. God men nog inte den godaste av deras varianter. Barnen har tjatat om glögg med hemma så vi har köpt hem en polka variant som de tokgillar. 
 
 
 
Grytan där ljusen doppas i, längst ut på varje ände sitter en mutter för att de ska hänga rakt och inte bli krokiga, Även viktigt att tänka på att det inte drar i rummet man skapar ljusen i för då kan de bli knottriga. 
 
resultatet. 

Har äntligen hittat en ljusstake med fyra ljus till advent annars brukar jag mest göra egna med blockljus men i år var denna lilla glaskuben perfekt. Bäst av allt är att man kan byta piff i den lite när man vill. Just nu är där mossa, granar från söstrene Greene, kanelstänger och mini julkulor. 

Vill man göra egna ljus finns en hel avdelning på Adlibris      med startkit både för stöpning o gjutning såg jag med former o grejer. Annars passar även gamla yoghurt & chokladpudding burkar till att gjuta i, jag gillar de från jacky choklad pudding för då blir ljuset som en blomma. Det är så himla retligt när man köpt dyra doftljus och de inte brinner upp som de ska & det blir en massa material över. Då brukar vi ta det, köpa vekar och gjuta om det i förpackningar så att man får nya ljus med samma doft.  
  

Kommentera

Publiceras ej