Så det fanns ett event i närheten som riktade sig till familjer. Vi missade detta förra året & funderade lite på om vi skulle planera in det i år istället. Men så för några veckor sedan i en Landskrona baserad grupp på facebook uttalar sig arrangören av eventet duktigt främlingsfientligt. Och jag får en klump i magen o undrar om det verkligen är ok. 

Men ja... en kommentar ska man verkligen hänga upp sig på att hen vill ha ut alla b***** ur landet? Ska man låta det passera? Inte göra varje fråga till ett ställningstagande? Men sen började journalister gräva lite i det när det visade sig att en större grupp nazister var inblandade. Och när man skrapade ännu mer på ytan kom det upp mer i samma riktning, ganska så mkt mer. 

Så då blir det genast två läger., de som anser att politik är oviktigt o inte ska blandas in (trotts att det ju onekligen är en poltisk grej att blanda in nazister). Och att allt ska lämnas utanför, oviktigt. Låt mig förklara vem större delen av denna gruppen är. Det är de som aldrig drabbas av diskriminering på grund av sitt ursprung. Deras åsikt i frågan är därför totalt oviktig. OVIKTIG. Eftersom de inte är drabbade har de inget tolkningsföreträde i frågan. 

De som får avgöra om de känner sig välkomna eller inte är väl främst de som är drabbade i frågan. & det är ett problem att ta med sig barnen o i bakhuvudet veta att människan som "välkomnar" dem inte vill ha dem här alls. Eller inte veta vart just denna människa drar gränsen... är det ok med  adopterade... är det ok om de är födda här? Är det ok om de är blonda o pratar bred skånska? Innebär det då att de inte är i riskzonen då? Det handlar om att ta sitt ansvar som förälder och inte utsätta barnen för situationer där de potentiellt kan behandlas annorlunda än andra barn. Och det är en fråga som man inte kan förstå på djupet om man aldrig själv behövt ställa sig frågan om huruvida man är välkommen eller ej. Som aldrig behövt fundera över om människan framför dem kommer särbehandla dem eller ej. 

Sen fanns de dem bland kommentarerna som tyckte synd om alla de barn som missade eventet på grund av att föräldrarna höll dem hemma. Kan säga till alla er., att det enda som var synd i frågan var att man styrde eventet åt nazismens håll. Och att man väljer att skydda sina barn i hopp om att ge dem en barndom är inte synd. Det är sunt förnuft. Barn har rätten att vara barn så länge som möjligt oavsett vilken hudfärg de har eller vart deras föräldrar kommer ifrån & att dra med dem till ett event där man inte vet vilka kommentarer som viskas över deras huvud är att låta dem växa upp alldeles för fort. Kan man öppet i en grupp med över 3000 medlemmar skriva främlingsfientligt dravel, en grupp där en del av medlemmarna dessutom är barn....ja då tvivlar jag starkt på att man vet vart man bör dra gränsen över vad som bör sägas eller inte även utanför nätet. 

Kommentera

Publiceras ej