Häromveckan dagen efter det första besöket på akuten så fick sonen utskrivet nya astma inhalatorer & hostmedicin. Han var illa däran av sin astma så vi var oerhört tacksamma över dessa nya inhalatorer som skulle vara mer effektiva. Så dagen efter precis när vi inte har tid med något mer utan bara måste iväg så tappar sonen påsen med medicinerna på golvet & glasflaskan med hosmedicin läcker ur på inhalatorerna så de förstörs. 

Vi måste köpa nya. Föreställ er ångesten över att först ha köpt allt dyrt en gång och sedan göra om det igen dagen efter som ensamstående kan jag säga att ekonomin för oförutsedda kostnader är inte så stor. Men det slapp vi! Regeringen har nämligen fått igenom ett nytt förslag där delar av medicinen för barn är kostnadsfri. Så jo vi har fått betala för tillbehören som ex de olika hostmedicinerna, betapred samt lite annat smått. Men själva astma sprayerna ingår i gratisdelen. Oerhört tacksam över det då det alltid ändå uppstår kostnader och bortfall av inkomst vid vab. Bara de olika hostmedicinerna samt det andra vi behövde gick loss på över 1000:- så att slippa betala inhalatorerna ovanpå är guld värt.
 
Vi har annars tidigare år ganska fort kommit upp i högkostnads kortet men det är ändå inte kul att betala summan som krävs för att komma upp i det på en och samma gång.  


 Kommentera

Publiceras ej