Åhhh denna ljuvlighet bara måste jag få dela med mig av. Ska förfina receptet ytterliggare... men den är smaskig redan som den är. 

Det är alltså en chokladkaksbotten på gränsen till kladdkakig botten med Karamellgrädde, karamelliserade popcorn på toppen och ovanpå allt är där hällt en salt karamel sås...
 


Botten:

3 dl socker

1½ dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

½ tsk salt

4 msk kakao

150 g smält smör

2 ägg

Ugn 200 grader


Rör ihop de torra ingredienserna först, tillsätt sedan det smälta smöret och äggen. Allt ska sedan ned i en form med löstagbarkant som du gärna smörjt först med smör diameter 22-24cm. in i ugn på 200 grader i omkring 20min. Låt svalna. 

 

 
Popcornen
Medan botten är i ugnen så är det dags för popcornen, poppa dem som vanligt och häll dem i en skål. På spisen smälter du följande i  en gryta:
 

130 g smör
1 3/4 dl farinsocker
+ evt lite havssalt

När röran är smält häller du den över popcornen och ser till att den täcker så mycket som möjligt av popcornen, akta så du inte bränner dig då den är väldigt varm. 

Popcornen hälls sedan ut på en bakplåtspappersklädd plåt & in i ugn på 120 grader i ca 30min. Försök separera dem så att de inte sitter i stora klumpar. 


 
Salt Karamellsås

1 1/2dl strösocker
2 msk vatten
1 msk sirap
1 msk maizena (evt mer om det inte stabiliserar sig)
3/4 dl grädde
2 msk smör
1/4 tsk havssalt
 
Häll i allt i en gryta och värm upp tills allt löst upp sig, rör runt och låt koka några minuter, rör om tills du känner att Maizenan ger lite motstånd. 

Låt svalna & ta sedan lite av Karamellsåsen och vispa upp tillsammans med vispgrädde. Denna blandningen toppar du sedan din botten med. Efter det är det dags för popcornen och slutligen tar du resten av din salta Karamellsås och ringlar över mästerverket.

Servera & njuuuut ♥
 
 
kaka, karamell, popcorn, salt, tårta,