Får mail varje vecka av nyfikna nära o kära och deras nära o kära som snubblat över mina bilder. Blir jätteglad över intresset men där är en sak som ofta återkommer. Det där med om inte jag lite snabbt o lätt bara kan komma och ta några foton. Ja absolut om det hade varit så, varför inte..., men sanningen är att själva fotograferingen i sig är det som tar minst tid i det hela. Det ligger ett efterarbete i MINST 20 min per bild, ofta mer. Vilket resulterar i att om man tagit ett gäng bilder så är det en hel del timmar man har framför sig för att få fram önskat resultat. Tiden som krävs gör att jag inte kan "bara hoppa in o ta några bilder o sen skicka dem till bekant@gmail.com" :o) även om det hade varit superkul många gånger. 

Det är nämligen som så att fotona inte skapas magiskt i kameran så som man precist vill ha dem. Ibland har man tur, ljuset är exakt som man vill ha det, allt sitter som det ska och man behöver bara finjustera ytterst lite. Men oftast inte. Oftast är det som så att man får fotografera under de förhållande som finns & justera det hela i redigering efteråt. 

Så som det kommer ut från kameran till vänster och såsom jag redigerat fram det till höger. Älskar denna bilden på blivande mamman. 
 


Här ville jag åt den lite bohemiska varma känslan som jag kände fanns gömd i bilden, därav tonades det gröna ner vilket även gör att bakgrunden inte stjäl lika mkt fokus från henne. 

Just denna fotograferingen var superkul, blivande mamman var med på att testa de olika platserna vi hittade, just ängen här ovan körde vi runt och letade efter för att kunna fotografera i. Min förhoppning är att snart kunna investera i ännu mera objektiv och utrustning så att det kan bli fler härliga fotograferingar som denna. När tiden finns såklart :o) 
 
gravid, maternity, pregnancy,