En stickad klänning två sätt att kombinera :-)
twin

twin by zelita featuring a multi chain necklace Klänningar från Mark Fast, ring från Georgianjewelry.com, Boots & skor från amicclubwear, leggings H&M, Halsband, armband & väska från Net-a-porter, clutch från Alexander Mcqueen.

Något får dig?

Eeeeego =) varför inte...det är ju helg o allt ;)

Helgen har varit bra, fredagen började med läkarbesök för minstingen. Skulle gå igenom allergier & kolla upp tummen. Tror att det gick bra, jag menar vi vet ju redan om att han inte tål allt så det var ju bara en bekräftelse på vad vi redan visste.

Sedan åkte vi iväg till sis i Lund. Kikade självklart på IDOL, barnen busade, men slocknade framför tvn så det fick bli en övernattning där. Igår blev det en lugn dag med lite småpysslande hemma & så kom det barn som gick "BUS-ELLER-GODIS", mys pys.... lite eld i öppna spisen & gottigt till kvällen.

Idag har vi varit ute en runda, var riktigt skönt väder & så har vi gått en liten runda till mina föräldrar. Fick träffa barnens minsta kusin en stund, hon växer så otroligt fort! Hon föddes i April i år...man glömmer hur goa barnen var i den åldern. Men på nått vis blir det bara bättre o bättre ändå...det är så kul att höra deras funderingar o tankar.

Vad har DU hittat på i helgen?

Lite filmer som jag sett & några som jag blivit tipsad om ska vara bra :) lite creepy...lite skräck...lite blandat... vad passar bättre en helg som denna?

Den ultimata Halloween filmguiden....varsågod!
halloween

halloween by zelita on Polyvore.com klicka på bilden för bildkällor.

Jag gillar den typen av rysare bäst där miljön är en del av det skrämmiga därför är två av mina favoriter:

"The Haunting" (med bland annat Catherine Zeta-Jones)
& "Sleepy Hollow" (regiserad av Tim Burton...LOVE him!). "The orphanage" gillades med starkt.

I asien kan man det här med skräckisar...& man är grym på detta....dessa görs ofta om av amerikaner,,men blir inte riktigt lika skrämmande som originalen...
" A tale of two sisters" är ett exempel på detta som på engelska heter "the uninvited". "Shutter" är en annan amerikansk remake på en thailändsk film med samma namn från producenterna bakom the Grudge & the Ring (the grudge är annars ett bra exempel på en film som man inte kan se med fötterna någon annanstans än uppe i soffan...hehe).

Andra exempel på asiatiska skräckisar är "black night" från 2006, "Forgive & Forget" från 2008. "Ouija" från 2006.

"Haunted universities" är en thailändsk film jag blivit tipsad om, här är trailer för denna:Engelsk/amerikanska filmer är bland annat:
"House" från 2008
"House of fears" från 2008
"Beneath"  2006
"Gothika" med Halle Berry
"The Echo" 2009
"the saw" finns några stycken av denna.
"The skeleton key" med Kate Hudson, denna gillade jag =)
"silent Hill" Tyckte den var sådär.
"The Others" med nicole Kidman
"The shining" gammal klassiker med Jack Nicholson...dock inte en av mina favvisar.
Sen finns ju alla de som kom i slutet av 70-talet fram till 80-talet, Halloween, nightmare on elm street, hellraiser, children of the corn osv.... gjordes många skräckisar under 80-talet.
"Shelter" vet inte om den hunnit att komma ännu, 2010 är den från.
"House of orphans" 2008
"Asylum" 2008
"mirrors" 2008
"the legend of bloody Mary" 2008
"insanitarium" med Peter Stormare 2008
"shutter Island" 2009


Från Skandinavien:
"Nattvakten"
"Strandvaskaren"

Har du fler tips? DELA med dig!!! =)

Senaste skräckisen jag själv såg var "Sorority Row" med Audrina från the Hills, lite sådär, halvkass story.  Varning för "the Catacombs" med Pink..vi somnade allihop till den.

En hel del av filmerna går att köpa på . Man kan även hyra dem via (såg att de hade nått gratis erbjudande)