Åhhh denna ljuvlighet bara måste jag få dela med mig av. Ska förfina receptet ytterliggare... men den är smaskig redan som den är. 

Det är alltså en chokladkaksbotten på gränsen till kladdkakig botten med Karamellgrädde, karamelliserade popcorn på toppen och ovanpå allt är där hällt en salt karamel sås...
 


Botten:

3 dl socker

1½ dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

½ tsk salt

4 msk kakao

150 g smält smör

2 ägg

Ugn 200 grader


Rör ihop de torra ingredienserna först, tillsätt sedan det smälta smöret och äggen. Allt ska sedan ned i en form med löstagbarkant som du gärna smörjt först med smör diameter 22-24cm. in i ugn på 200 grader i omkring 20min. Låt svalna. 

 

 
Popcornen
Medan botten är i ugnen så är det dags för popcornen, poppa dem som vanligt och häll dem i en skål. På spisen smälter du följande i  en gryta:
 

130 g smör
1 3/4 dl farinsocker
+ evt lite havssalt

När röran är smält häller du den över popcornen och ser till att den täcker så mycket som möjligt av popcornen, akta så du inte bränner dig då den är väldigt varm. 

Popcornen hälls sedan ut på en bakplåtspappersklädd plåt & in i ugn på 120 grader i ca 30min. Försök separera dem så att de inte sitter i stora klumpar. 


 
Salt Karamellsås

1 1/2dl strösocker
2 msk vatten
1 msk sirap
1 msk maizena (evt mer om det inte stabiliserar sig)
3/4 dl grädde
2 msk smör
1/4 tsk havssalt
 
Häll i allt i en gryta och värm upp tills allt löst upp sig, rör runt och låt koka några minuter, rör om tills du känner att Maizenan ger lite motstånd. 

Låt svalna & ta sedan lite av Karamellsåsen och vispa upp tillsammans med vispgrädde. Denna blandningen toppar du sedan din botten med. Efter det är det dags för popcornen och slutligen tar du resten av din salta Karamellsås och ringlar över mästerverket.

Servera & njuuuut ♥
 
 
kaka, karamell, popcorn, salt, tårta,
Landskrona för lite mer än en vecka sedan
 
Har aldrig varit med om något liknande, har varit krasslig med feber till och från i över en vecka nu. Men det känns lite som att lite av förkylningen börjar lätta nu (sådär efter att ha haft slut på en o en halv nässpray). Men så här långdraget... aldrig varit med om något liknande alls. Fast tror att det lite kan bero på att man inte haft chansen att sova ut, jag MÅSTE ju upp när klockan ringer för att barnen ska ha frukost och iväg till skolan. Just precis när man är i den goast sömnen. 
 
Förhoppningsvis är både jag o barnen friska nu till helgen i alla fall. Men det är ett BERG av tvätt i källaren och en hel del annat...som måste tas om hand innan vi kan ha gäster i helgen. Och någonstans innan dess måste jag registrera klart alla som ska vara med o sälja på vårens barnloppis, vilket inte är det lättaste då vi vill täcka alla storlekar gärna så jämnt som möjligt. 
  
 
 
 


Idag är det förintelsens minnedag, bilder ovan från Sachsenhausen (besökte förra året och även tidigare). En av de dagarna som gjorde mest intryck under gymnasiet var när Ferenc Göndör kom och pratade om sina upplevelser i lägrena han varit i. Har suttit och bläddrat i hans bok med minstingen ikväll. Man är aldrig för ung för att lära sig historia och kan man inte sin historia är man dömd att upprepa den. 
 
Därför känns det lite olustigt i dessa tider att dagen idag inte blir mer uppmärksammad på de sociala medierna. Om man räknar med alla som dödades även utanför lägrena räknar man med 11-17 MILJONER dödade...det är helt galet hur omfattande, ca 6 miljoner av dessa dödades på lägrena. 
 
Nu läste jag igår att man i Cardiff England har som regel att de som är boende på asylboendet måste ha en viss  typ av armband på sig som man inte kan ta av. Samtidigt som man även på vissa orter har målat ytterdörren till dera boenden med röd färg så det ska synas vart de bor. Är det bara jag som känner igen detta?