Så var det dags för en av årets absoluta favoriter... Halloween besöket på Tivoli i Köpenhamn. Så himla mysigt med massvis med pumpor precis överallt. En del nyheter sedan förra året även om de flesta karusellerna är desamma som sist. 

Tur med vädret var det med, förra året var kallare nu kikade solen fram. 
 
 
 
 
Varje vrå är utsmyckad inför Halloween. Det är en miljö på dagen och en annan på kvällen när det mörknar och alla lyktor/ljus tänds. Man behöver uppleva båda för att få så mkt som möjligt ut av besöket. 
 
 
 
Den enorma pumpa var "bara" den tredje största. 
 
 
 
 
 
Det ligger pumpor i alla vrår... MASSVIS med pumpor över hela tivoli...

 
 

Lagom till eftermiddags fikan hoppade vi in på ett av fikaställena och värmde oss med lite varm choklad och när vi var klara hade det äntligen hänt... skymningen! Det var mycket folk under dagen men ännu fler hittar hit framåt kvällen vilket kan vara bra o veta om man planerar att åka många karuseller. 

Nu sitter jag här dagen efter med ryggen som verkligen tog stryk igår, men det var det värt. Medicinen jag tar till endometriosen gör att ryggen inte klarar av när jag är på fötterna för länge (läs om man går mer än 1km) men men, imorgon har jag en efterlängtad tid hos en av endometrios specialisterna. Är såååå nervös. :o) 
 
 
  
 
halloween, tivoli,
 
Så var det äntligen dags! Årets pumpa utskärning. Vi hade först andra planer för dagen men desvärre fick vi ändra om lite och försöka hinna med de planerna nästa vecka istället. 
 
 
Får ofta frågan om hur man gör... tja gör ett hål upptill, här har jag gjort sick-sack med kniven för det är lättast. Lyft av hatten och börja ta bort kärnor o allt orange inuti. Det är det orangea annars som gör att den lätt möglar. Rita på pumpan det ansikte/mönster du vill ha och karva sedan ut med en kniv. 
 
 
 
Minstingen var den som var mest taggad och hjälpte till att plocka fram allt, då blv det även han som fick ha vårt pumpkin carving kit som vi köpte förra året. Ett litet kit med redskap till o använda när man gör pumporna.
 
 
 
 
Vi har tagit tillvara på kärnorna och ska rosta dem i ugnen sen. 
 
Till slut hjälpte minstingen storebror med som valt en ENORM pumpa.... fanns mkt att ta ut ifrån den. 
 
Lite kladdeli-kladd får man räkna med.
 
 
  
 
 
 
halloween, pumpa, pumpkin,
 
 
Minstingen vägrade inse att det var måndag idag och att han skulle till skolan. Båda pojkarna hade allt från pesten till ebola i princip under en period på 15 minuter medan tänderna skulle borstas och dagens outfit plockas fram. Men iväg kom de, får hoppas att de inte bidrar med nått smittsamt nu på skolan. Skulle vara super otur om just mina pojkar står bakom nästa epidemi av pesten eller nått annat "mysigt" vi trodde var utdött. 
 
 

Är helt slut idag. Måndag, ny vecka. Försöker desperat att hitta lite extra energi men det fungerar visst inte riktigt så. Oerhört frustrerande imorse när klockan ringde och man bara ville sova några minuter till, bara en liiiten stund till. Det är lite så när det är mörkt ute och kallt på golvet. 
 
 
 
 
Helgens bukett eucalyptus och ljusrosa rosor med ljusgröna kanter... kan nog vara en favorit av rosorna... men ok nu framåt hösten är de där djuuupt vinröda med fina.