Just nu finns två isländska serier på Netflix, Fångade & Case. De är lite som natt och dag på ytan då den första utspelar sig mitt i stränga vintern där det nästan aldrig blir ljust och den andra på sommaren där det inte blir mörkt.  
Fångade

Utspelar sig i en liten hamnstad, precis innan ett stort fartyg kommer in flyter delar av en kropp i land. Man tror att det kan vara någon ifrån fartyget och håller därför fast fartyget medan man utreder alla som åkt med. ett oväder drar in och en lavin gör att alla blir fångade i den lilla staden med vetskapen om att det finns en mördare ibland dem. Serien är välgjord, bra skådespelare och håller ett bra tempo. Det är en thriller serie med ett mått mysterie inblandat vilket jag alltid gillar. När man sitter och försöker lösa fallet före de i serien, då är det bra! 
 
  

Case


Case, utspelar sig i Reyjkavik och har ett storstadstempo jämfört med den "Fångade". Den börjar med att en ung flicka hittas hängd på teatern där hon även tränar balett på hög nivå. Man blandar två världar här, flickan är adopterad från en miljö där det funnits droger & alkoholmissbruk, de senaste åren har hon bott hos en lite "finare" familj där fadern är psykolog. De två världarna flätas samman och krockar i takt med att mysteriet nystas upp. Några av skådespelarna är så bra att man skulle vilja slå dem genom tv-rutan...haha... man blir frustrerad över hur deras karaktärer är. Fångade är mörk i sin stil visuellt sett... denna är mörk på ett annat vis, den visar det mörka hos människorna, även om fångade också gör det så är denna smutsigare. Tyckte den var spännande och väldigt finurligt hur allt flätades samman. 


 
Ny vecka...& det känns inte alls som om det precis var jullov... vardagen har bara rullat igång som om den alltid varit här. Är så himla trött, vädret gör det inte bättre det är så grått som bara skåne kan vara om vintern... den 5e november på repeat i 3 månader... Ingen snö som gnistrar... fördelen är att det inte blir så många rutor att skrapa dock. Träffade syskonen och deras respektive igår kväll för en kväll i Lund. Det har hunnit öppna en Pinchos där utan att vi hunnit besöka den, så det var ju tvunget. Väldigt myspysig stämning. Det låg ett McDonalds här innan... så man kände ju igen lokalen en aning.. men de har piffat upp den bra. Det var mer eller mindre fullsatt under hela tiden vi var där & tyvärr fick man inte sitta så länge där. Så det var ett litet minus poäng. 


 

Testade en del av smårätterna.. ingen som jag helt föll för men formatet är kul ändån & ett extra plus för att personalen var trevlig. Så absolut värt ett besök för miljön och myspysigheten.