Just nu finns två isländska serier på Netflix, Fångade & Case. De är lite som natt och dag på ytan då den första utspelar sig mitt i stränga vintern där det nästan aldrig blir ljust och den andra på sommaren där det inte blir mörkt.  
Fångade

Utspelar sig i en liten hamnstad, precis innan ett stort fartyg kommer in flyter delar av en kropp i land. Man tror att det kan vara någon ifrån fartyget och håller därför fast fartyget medan man utreder alla som åkt med. ett oväder drar in och en lavin gör att alla blir fångade i den lilla staden med vetskapen om att det finns en mördare ibland dem. Serien är välgjord, bra skådespelare och håller ett bra tempo. Det är en thriller serie med ett mått mysterie inblandat vilket jag alltid gillar. När man sitter och försöker lösa fallet före de i serien, då är det bra! 
 
  

Case


Case, utspelar sig i Reyjkavik och har ett storstadstempo jämfört med den "Fångade". Den börjar med att en ung flicka hittas hängd på teatern där hon även tränar balett på hög nivå. Man blandar två världar här, flickan är adopterad från en miljö där det funnits droger & alkoholmissbruk, de senaste åren har hon bott hos en lite "finare" familj där fadern är psykolog. De två världarna flätas samman och krockar i takt med att mysteriet nystas upp. Några av skådespelarna är så bra att man skulle vilja slå dem genom tv-rutan...haha... man blir frustrerad över hur deras karaktärer är. Fångade är mörk i sin stil visuellt sett... denna är mörk på ett annat vis, den visar det mörka hos människorna, även om fångade också gör det så är denna smutsigare. Tyckte den var spännande och väldigt finurligt hur allt flätades samman. 

1 kommentarer

Cissi

12 Feb 2018 12:05

Spännande. Finns mycket bra serier på Netflix

Kommentera

Publiceras ej