Barnen har börjat sitt sommarlov.... måndagen började med finfint väder och årets första dopp i havet. Idag var det dock lite sämre väder... men men tog mig iväg till den lokala handlaren och köpte en massa närodlat... morötter i knippe... har letat som en galning efter dessa späda morötter man brukar kunna hitta vid denna tiden. Och så blev det årets hittills godaste jordgubbar. 
 

I fredags var det dags för första kusinen att ta studenten... två kusiner till sen och efter det är det min äldsta pojkes tur. Vart tar tiden vägen? Kan inte riktigt se det framför mig, de var ju små nyss! 

Men studentfirandet i fredags gick bra, regnet kom inte förrän vi kom hem på uppfarten sent på kvällen.Tänk studenten! Det måste ju firas ♥. 

Kusin på sitt flak ♥

 
Massvis med grillat följt av goda efterrätter och tårtor ♥.

På rymmen med mössan! ;) 

Vackra studenten ♥
 
 

Tänkte skriva ned lite av det som saknas i trädgården så man har en liten lista om man skulle springa på något. Det brukar annars sluta med att man hittar en massa fint när man surfar på datorn och sedan glömmer bort det totalt när man väl är på plantshoppen. 

Nr1. på bild ovan "Munstead wood" en David Austin ros, gillar att den är fyllig och mörk. Jag är annars svag för vita och ljusa blommor till trädgården så denna skulle bli en fin kontrast mot det. Nr 2. på bilden här även det en Austin ros "Heritage" har en del redan som påminner om den men tycker den är ljuuuvlig. 

 
Nr3. Dessa letar jag med ljus & lykta efter, väldigt fina nästan blekt rosalila med svart på utsidan. Patty's Plum heter varianten. Och det måste vara just precis exakt dessa. Nr4. Ljusrosa pioner. Jag har en hel del mörkt cerisa, men skulle gärna vilja ha lite ljusare. Vita, ljusrosa och mellanrosa kan gå bra, fylliga varianter. 


Nr5. Är på jakt efter bräken dels varianter med lite mindre blad än de jag redan har, men även som här på bild med lite blekare blad. 

 
Nr6. Bleka iris., dvs iris som inte är så starka i färgen och ljusa. Gillar även de svarta men har ingen klar plats att placera de svarta på än.