Sportlovsveckan for förbi i hastig fart. Själv hade jag min 5e förkylning i rad vilket är oerhört drygt, blev en hel del vilande förra veckan samtidigt som barnen ville att vi skulle aktivera oss. Några mindre utflykter och shopping inför minstingens födelsedag blev det dock. Men nu längtar jag efter att vara frisk igen :o)
 
 
I vilket fall som helst hade minstingen en underbar födelsedag, med tacos, tårta och allt han beställt. 
 
En EFTERLÄNGTAD och mycket omtjatad present dök äntligen upp!
 
 
Födelsedags frukost en viktig tradition! 
 
 
 
Jag kan inte förstå att den lilla loppan redan är sju....SJU....S J U..... herregud....tiden går alldeles för fort. Kommer ihåg när jag kom hem med honom första gången...han var så liten, så liten. Nu är han sju, går i förskoleklass och ska ha sitt sjuårskalas.... till nästa helg. Gjorde valet att hålla det litet, äldsta sonen fick bjuda många när han fyllde sju men just nu känner jag att orken inte räcker till för att ha huset fullt av 20-30 barn samtidigt.
 
Men det är svårt sånt där. Blir alla barn bjudna på kalas? Jag hoppas innerligt det. De är totalt 39 i hans årskull, han har bjudit 5 av dem och några andra barn från fotbollslaget så det är inte som om en majoritet av klassen är bjudna & inte resten. Så många vi klarar av just nu & kanske fler nästa gång istället. 
 
 
En annan present! Äntligen en cykel! Den gamla var på tok för liten.
 
 
 
 
 
 
 
Idag var det så ÄNTLIGEN dags (behöver inte hålla det hemligt längre) för Babyshower för sis. Hon väntar en pojke som är beräknad nu i mars. Vi hade en supergosig eftermiddag med underbart god fika och en massa gissningar kring vikt, födelsedatum osv... allt fint arrangerat av hennes BFFs. 
 
Sötaste tossorna, hade likadana i min butik tidigare. 
 
Smarrig tårta, utan gluten & laktos
 
& ljuuuuuvliga cake pops! ♥
 
 


 
presentuppackning :o)
 
Gissningslekar :o) 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som ni minns så tipsade jag tidigare om hans förra bok, "Det hänger en ängel ensam i skogen" den var så bra på alla sätt och vis att jag som knappt kunnat avsluta en bok på flera år sträckläste den intensivt. Jag kunde inte vänta tills den kom på svenska (författaren är norsk) så jag läste den på norska. Jag var beredd på att det skulle kunna bli lite utav en utmaning, men det bara flöt på. Nu har jag visserligen min egen relation med just Norge och arbetat mot den norska marknaden ett tag så språket i sig är inte främmande. Men det var ändå en glad överaskning att läsa igenom boken från pärm till pärm utan att tröttna eller hänga upp sig någonstans. 

Storyn: I denna boken får man återigen följa Mia Krüger & Holger Munch samt deras kollegor som har ett nytt mord att tackla. En ung flicka hittas mördar på en bädd av fjädrar ute i skogen. Hon kommer från ett närliggande behandlingshem för ungdomar. Ju mer de nystar i mysteriet med flickan ju mer frågetecken dyker upp. 
 
 
Vad jag tyckte: Utan tvekan så är den förra boken bättre, den hade ett annat tempo med flickor (små barn) som försvann och man arbetade mer mot tiden i den vilket gjorde att boken fick en egen puls. Denna är lite långsammare så sätt, men precis när jag var redo att ge upp och tänkte att detta nog bara var ett vanligt mysterie som vilket som helst så gjorde storyn en U-sväng & sedan en till inom loppet av några sidor. Karaktärerna är väldigt tydliga och lätta att förstå. Författarens språk är lätt att förstå och beskrivningarna bra. 

Jag tror att förra boken är svår att slå, har man inte läst den så är denna väldigt bra i sig själv med. Storyn är välgenomarbetad, det är en liten detalj jag stör mig på en aning... men det kan jag inte berätta om utan och berätta för mycket. 

Gillar man genren med ett mysterie som ska lösas så måste boken läsas!.....