Två dagar på Disneyland hann vi med....krävdes nästan två för att hinna med båda parkerna och all kötid till allt. Jag rekommenderar verkligen att åka hit när det inte är som värst med folk (läs 15/7-15/8 ca) för det är KÖ, kö, kö till karusellerna, showerna, maten och toaletterna.... vi hade det ganska så ok med kö tid... mellan 20-80 min.... lite beroende på vad man ville göra...attraktionerna för de äldre barnen hade mer kötid. Fast visst räcker det till viss del bara att vara i miljöerna...det är ögongodis liksom...allt man byggt upp. 
 
Maten på plats var mkt dyrare än jag mindes den, betalade runt 100.- för barnen per barnmeal... inte mkt mer än i ett happymeal... minus leksak då...ville man ha det kostade det 70.- mer...hehe de vet vart de kan tjäna pengar,,,, ;) Av säkerhetsskäl gick alla väskor igenom innan man fick gå in på området så jag rekommenderar inte att försöka smuggla in matsäck... kanske några croissanter o lite vatten...killen före oss i kön hade det o fick ha med det in. 
 
Entrén
 
 
Main street
 
Törnrosas slott 
 
Äldsta sonen försöker få loss svärdet i stenen
 
 
 
Och så även minstingen.
 
 
 
Paris, disneyland,
Såå...jag var en av de få i min bekantskap som verkligen inte föll för böckerna... tyckte de var tråkiga, upprepande, dåligt språk och allt hände så "lägligt". Jag intalade mig själv att jag ju ändå är en mera visuell person... jag älskar film! Jag är en sådan en som vältrar mig i filmer så fort det finns tillfällle, från hela världen eftersom det annars fort blir tråkigt. 
 
Anyway...jag tvingade mig igenom böckerna dels med förhoppningen att de skulle bli bättre och dels för att det ändå på någotvis tillhör allmänbildningen med tanke på hur stort det blev. Så blev det klart att Jamie Dornan som spelade sheriffen i Once upon a Time skulle spela mr. Grey...då tänkte jag att det kan nog bli bra det här. Så jag hade ändå en gnutta hopp om filmen. 
 
 
 
Men nej nej nej....det bästa med filmen är utan tvekan soundtracket...( "earned it" med the weeknd har gått på repeat härhemma under våren). Miljöerna man har valt att filma i är med relativt ok annars är det ett ganska så platt fall. Med tanke på att hela storyn bygger på en osannolik dragning mellan Anastasia & Christian så blir man besviken på avsaknaden av kemi mellan skådespelarna., det slår inte direkt gnistor och då blir hela storyn relativt oförklarlig. 
 
Jag tycker inte att Jamie Dornan lyckas övertyga som mr.Grey...det saknas ett djävulskt flin och nån form av edge... han är lite för ointressant helt enkelt. Anastasia har djupa påsar under ögonen redan innan hon träffat mr.Grey först trodde jag det var nån feministiskt tänkande med att visa skavanker o allt... men sen mindes jag handlingen och kunde slänga den teorin åt sidan relativt fort. 
 
Filmen är lite för slätstruken, det finns en viss dynamik i kontraktet och hur skruvat det egentligen är...hur skadad Christian egentligen är som försvinner i filmen. Att filmen dessutom är två timmar lång... det är på tok för länge för det hela. 
50 shades,
 
Årets första semestertripp utomlands går till Paris! Barnen har längtat och haft nerräkning i veckor. Alldeles lagom längd på flygturen dit, lite mer än en timme. Allt gick bra, vi flög med Air France, rent o fräscht plan, lite snacks på det och så trevlig personal som gav extra snacks till alla som ville ha :o)
 
Vi landade på Charles de Gaulle & tog sedan RER till hotellet. Väldigt smidigt men lite problem att hitta hotellet först som ligger i Val D'Europe. Man kunde se Disneyland ifrån området...det ligger inte så långt bort. Hotellet hade även egna shuttlebussar dit. 
 
Utanför hotell Adagio
 
Torget precis bredvid hotellet
 
Minstingen ska beställa mat :)
 
 
 
Adagio, Hotell, Paris, disneyland, hotel, val d'europe,