Spenderade lördagen i ett soligt Malmö. Det var dags för deras trädgårdsmässa. För er som aldrig varit där så är det olika visningsträdgårdar och balkonger som byggts upp & fått olika pris. Det finns även ett marknadsområde och en hel del FOLK. Det är ett populärt event. För min del har detta event tre stora fördelar det första är att de som byggt upp trädgårdarna ofta står vid dem och pratar om vad de gjort om man frågar. Samt berättar vart de fått allt material ifrån, som den ena trädgården var delvis sponsrad av en plantskola inte så långt ifrån oss. 

Fördel nummer två är all inspiration man får från trädgårdarna och den sista är att man kan köpa perenner och annat till bra pris. Dock var det lite för mycket folk för att det skulle vara myspysigt att luncha där så vi åt på museet i närheten istället. 

En utav balkongerna, lite åt det romantiska hållet. 
Lite närmre på rosen, blev väldigt förtjust i denna sorten, hade kunnat tänka mig den hemma hos oss.
 
En annan balkong där varannan ruta i golvet var mossa.
 


Denna var delvis sponsrad av Flyinge Plantshop
Samma trädgård här med lite mer av höjden med på bild
 
Gillar hur rosorna nästan väller ut ur trädgården, gillar även färgvalet på träet. 
 
 
Mycket folk :o)
 
 
Gillar kombinationerna här, det måste inte alltid vara en massa färglatt, mer rofyllt att utnyttja olika gröna och mörka blad. 
Tårta! 
 
 
 
 
 
 
 
malmö garden show,
 
Vi brukar flytta runt vårat trädgårdsbord efter vart solen befinner sig, men nu senaste tiden har vi skapat en liten oas för möblerna längst upp i trädgården. Det hänger redan lite lyktor i frukträden här, men det behövdes mer, mer piff helt enkelt. 

Köpte dessa träfärgade små holkarna, vill mig minnas att de är från cchobby. De är målade med akryl & inspirationen kommer från teflaskan vi har som vas på bordet. 

Målat med akrylfärg. 
 


Inspirationen:
Måste fylla på med mera vatten ser att de vill ha ännu mera :)
 
Nu måste jag bara bestämma hur högt de ska hänga.... o om undersidan då ska målas... just nu är den träfärgad.. men ska de hänga så man ser undersidan får de målas där med. :o) Busenkelt pyssel, vad du behöver förutom holkarna är akrylfärg och pensel. 
 
 
 
 
 
 
Akleja

Vi har haft underbara kvällar i trädgården hela veckan. Vi har annars lite otur med kvälls solen, den är på framsidan av huset, ut mot gatan. Men tänker att när trädgården väl har lummat till sig så kan man sitta även på den sidan om kvällarna, känns ju annars lite mindre kul att sitta ute vid gatan. Men men, jobbar hårt på att lumma upp det hela. 


Allium i vitt & lila, queen of night (svarta tulpaner), hosta, ska komma ihåg o plantera nya vita frasiga tulpaner här...de förra visade sig vara gula och ofrasiga.... så de är ett minne blott numera. 

Pion

Har några stycken, skulle vilja ha fler ljusa varianter, får kika lite närmre på det. Högst på årets önskelista var Magnolia, vilket vi nu har 2 varianter av & mera Heuchera varianter, är på jakt efter stainless steel just nu....får se om jag kan hitta den. Vit Stormhatt är med på listan & vit ax Veronica. 
 
Lupinerna får vara kvar lite till... arbetar på att göra en rabatt här, men jorden är full av rötter från det som växte här innan så det är inte det lättaste.