Vaknade mitt i natten av en pojke som haft den värsta mardrömmen någonsin. Klockan var halv fem o han har fortfarande inte somnat om sen dess... & då har vi en full dag framför oss....så ska bli spännande och se hur länge han orkar med idag. Vi skulle haft en match hemma i solskenet, men motståndarna kunde inte ta sig till oss så vi fick åka hem igen,... nu sitter vi hemma och väntar på nästa samling då det står en till fotbollsmatch på schemat idag. Och så är där en imorgon med. 

Passar på att ta extra tiden till att vika in tvätten... tvättade som en galning igår... idag har högen ändå växt igen! Huuuur kan det bli så mycket tvätt? 
 


Det har varit ett av årets mål. För att hålla endmotriosen i schack och även magen. Det är allt lite knepigt för nånstans är man ju en vanemänniska... & när fantasin tar slut så står man är i affären med en limpa bröd i handen... visserligen en nyckelhålsmärkt med alla möjliga typer av fibrer och andra nyttigheter.. Det är ungefär då man skulle behövt någon som stod där bredvid & sa... "prova den här istället" Eller "tänk så här istället"  

För mig är vete det största problemet, både att äta & att vara utan. Det var nog ungefär där jag landade i att ha en antiiflammatorisk vardag och ha möjlighet att fuska lite på helgen om man absolut måååååste ha en liten bit vitlköksbröd till maten eller så. Dessutom brukar fanatiska dieter leda till misslyckande... det ska vara hållbart och långsiktigt. 

För er som är nya till det här & undrar vad det handlar om, så är det som så att det finns mat som ökar inflammation i kroppen (ex i tarmarna) och det finns mat som hjälper till att dämpa inflammation i kroppen. Har man en sjukdom som är inflammatorisk så kommer man se fördelar av att anpassa dieten. Vissa kanske inte behöver anpassa, de är på ett stadie där de klarar sig fint ändå. Medans andra har allt att vinna på att anpassa sig. Problemet är ju bara o främst att det är svårt att ändra sina vanor, tänka om och hitta en lagom nivå där kroppen mår bra men just dieten inte tar hela dagen att planera. Det ska helst vara fort, smidigt och lättillgängligt. 
 
Endometrios, antiinflammatorisk, inflammation,


Har spenderat förmiddagen i trädgården med att plantera lite, plantera om en del och röja lite från hösten. Så att våren liksom får plats. Lite buskar har blivit flyttade för att göra plats till våran kommande uteplats. Vi har inte haft någonstans att placera våra möblier tidigare utan bara flyttat dem runt på gräsmattan... det trivs varken vi eller möblerna med så nu planeras det stort i ena hörnan av trädgården. Det ska läggas sten och muras kanske till och med snickras! 

Vita lavendel som ska planteras ut i trädgården. 

Nu är allt verkligen ALLT på gång i trädgården, har hållt på att planera vårens inköp nu några veckor ska försöka hinna med lite besök på olika plantskolor o liknande. Möjligen FLyinge på lördag då vi har vägarna förbi. ♥


 
fix, lavendel, trädgård,