Jag testar livet utan vete för tillfället. Går halvbra...har hållt på i snart två månader och småfuskat nån gång. Men det har varit kul att upptäcka en massa alternativa recept & så har det lett till en hel del nyttig matlagning. Det glutenfria livet innebär ofta lchf recpet men jag är inte överförtjust i den varianten. Jag tror helt enkelt inte på att äta för mycket fett, den typen av fett man hittar i nötter & fet fisk absolut, men inte när fettet finns i mejerivaror. Så jag har gjort om ett lchf recept för att få en pizzadeg som passar mig helt enkelt :-)
 
Originalreceptet på glutenfri pizza:
4dl riven blomkål
4dl riven ost
1 ägg
 
Man blandar helt enkelt ihop detta & brer ut på ett bakplåtspapper. In i ugnen på runt 200 grader tills det fått färg. Osten/ägget gör att det smälter samman i ugnen. Sen tar man ut & låter det svalna för att sedan toppa degen med vad man vill ha på. I Teorion behöver man ingen ost ovanpå...men man vill ha ändå. Tillbaka in i ugnen på 225 grader ca tills osten smält.
 
Blir syndigt gott. Mitt första steg var att byta osten mot en lättare ost sen eftersom jag undviker vete snarare än bara gluten så bytte jag även ut lite av osten mot rågmjöl och adderade ytterliggare ett ägg. Vilket gick riktigt bra det med.
 
Mitt nya favvo recept på pizzabotten:
4 dl riven blomkål
½-1 dl rågmjöl
2 ägg
1 dl kvarg (0,2-1%)
 
Man gör likadant som med receptet ovan & gott blir det :-)
 
 
 
 
 
Krasslig visade sig bara vara förnamnet...men men det verkar vara bättre nu....så det ska städas o grejas...tvättas o strykas (?!)....ja vi får se vart det slutar..men dammsugas måste det oavsett tyvärr...så det får börjas i den änden i alla fall. Barnen är ute och spelar fotboll, lite sådär vårigt i luften här så det passar ju bra. Vi var en runda tidigare i blomsterbutiken och hämtade lite växter och inspiration till säsongen. Hittade en del vårlökar och annat att uppdatera hemma med. :-)
 
 
 
 
Tisdag hos oss. Barnen nyss hemkomna och varvar ner liten stund på rummet medan jag ska slänga ihop nått ätbart innan fotbollsträningen. Men det står still i mitt huvud när det gäller att komma på något halvt ätbart...det lutar åt lax... men vi får se vart det slutar. Den eviga knepigheten med att planera maten hehe... Borde ladda upp med vitaminer, känner mig aningen krasslig.., men håller tummarna för att det inte blir mer än så.