Ute är grått o trist så här inne myser vi med ljus överallt. Blev en massa bakande igår så barnen har bestämt sig för att utöka frukosten en aning ;) . Det har varit en jobbig vecka med två barn som helt enkelt bestämde sig för att bli sjuka samtidigt. Det tar verkligen på krafterna även om man själv inte är sjuk men att vara vaken om nätterna och ta hand om de små. 
 
Men men...vi har en spännande helg framför oss...vi inledde igår med två luciatåg, hemma bio & lussesnäckor. Idag blir det mera julmys och jag ska en runda till syster. Morgondagen bjuder på finalen,...ett stort luciatåg & julfest efter det.Ska bli kul....men jag inser lite smått att jag måste börja packa ihop allt NU....både lussekläder, finkläder och allt annat. 
 
 
 
 
När det blåser som värst kommer jag alltid att tänka på sagan om de tre små grisarna och vargen som blåser bort deras hus. Så nu sitter jag hemma och när vinden viner som starkast är jag glad att huset är gjort av sten (tja betong i alla fall). Ingen kan blåsa bort oss...som tur är. Men grannens träd har fallit över vägen så de stackarna är ute just nu med en motorsåg och sågar det till småbitar. Hemma hos oss har det hittills tagit hårdast på fönstrena som är helt prickiga men å andra sidan har jag inte varit i trädgården ännu så vad som helst kan vänta därute. Nu kommer det dessutom en o annan snöflinga...men det blir nog inte mer än så tror inte det är tillräckligt kallt än. 
 
 
 
 
Den evigt lika spännande väntan på maten....
 

Tisdag härhemma hos oss & fotbollsträning på gång. Men först lite mat. Blir stroganoff med en italiensk touch...något av det jag gillar mest med att inte jobba på annan ort än där vi bor är att jag faktiskt hinner laga mat...inte bara slänga ihop saker i stekpannan utan faktiskt stå och hacka, krydda, röra om utan att stressa ihjäl mig över att det ska bli ätbart så fort som möjligt. Tidigare fanns inte tiden att faktiskt laga maten utan det blev mer nödlösningar på mat som snabbt gick att få ihop (glöm snabbmat då barnen inte tål den) men snabba lösningar för oss. Mycket repitition av samma maträtter...men det tror jag egentligen är ganska så vanligt...man har sina 15 favoriter man är van vid att slänga ihop o varierar dem efter humör. Men ibland kan det vara skönt att göra nått annat...upptäcka en helt ny maträtt hemma eller helt enkelt ta mat ute istället. :-)