Så kom den där dagen ingen någonsin velat skulle komma. Farmors begravning. Väldigt jobbig dag, man vet inte riktigt hur man ska hantera den. Så vi körde förbi havet där Farmor bodde innan för att försöka få grepp om dagen idag. Och när vi står där på stranden vid bryggan stötte vi på fler gäster från begravningen, inte bara vi som tänkt samma tanke. 

Det är fortfarande svårt att förstå att hon är borta. Hon tog sin plats helt enkelt. Ville alltid komma på barnens kalas, nästan ändå in i det sista. Det var nu lite av den senaste tiden som hon inte hade energi att lämna sitt boende. Annars har hon varit med på födelsedagar, inflyttnings fester och annat. När jag (äntligen) tog körkortet åkte jag och barnen förbi några dagar efter det och tog med oss henne på picknick i parken bredvid. Just det minnet känns som om det var nyss, därför är det så svårt o förstå att hon inte längre är här. ♥
 
 
 
Massvis med fina blomester arrangemang ♥
 
 
Ett blomsterhjärta från barnbarnsbarnen. ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Det blev en tur akut iväg ikväll. Precis efter att våran vårdcentral stängt för kvällen så deklarerar sonen att han inte kan röra på nacken och han är väldigt påverkad överlag & lite rosig om kinderna som om febern är på väg tillbaka. Tänkte inte så mycket på det allra först, men han blir bara gnälligare och gnälligare till slut googlar jag fenomenet och blir väldigt uppskrämd. Tydligen är stel nacke ett tecken på hjärnhinneinflammation och måste tas på allvar. Ringer 1177 för att se vad de säger om det hela men det var över en timmes väntan (!) hittar då ett annat nummer till Lunds sjukhus dit jag ringer och får klart för mig att vi måste åka in. 

Får träffa en alldeles underbar läkare som tar det hela på allvar, konstaterar fort att det är körtlarna som svullnat upp så pass att han inte kan röra nacken och tar sedan alla tester snabbt och smidigt. Skriver ut allt vi behöver utan knussel, så nu har vi äntligen Lepethon igen... vågar inte ge av den gamla vi redan har hemma då datumet gått ut för evigheters evighet sedan. Vi har även något utskrivet till öroninflammationen som är på väg likt ett brev på posten och betapred inför nästa krupp attack. Äntligen. 

Hon rekommenderade dosen på Gionan som jag redan gett honom nu under kruppnätterna... vilket kändes bra och veta att man gjort rätt trotts att det är ganska så mkt över den normala doseringen. Men för en kort period så är det ändå bättre att han kan andas än att han inte kan andas. Vi använder inte astma sprayerna annat än vid behov, så att tillfälligt göra en ökning känns ok. 

Så imorgon blir det en tur till apoteket & så ska jag hämta min kära kusin ♥ som jag inte träffat på ett tag. Hon landar någon gång under förmiddagen. Äntligen lite förhandskikar på nya jul kollektionen :o) älskar allt myset kring jul & IKEA hittar ibland helt rätt. Vissa gånger kan deras kollektion vara lite för tråkig kan jag tycka men denna gången finns massvis med lite stilrenare varianter av olika klassiker lagom att plocka fram till jul. Som Burkarna här ovan... dessa tokgillas! 


Kolla in kulorna till o ha placeringskorten på. de hamnar på önskelistan. Och muggarna med vitt, måste kika lite närmre på dem. :o)  Vi har annars inte så mycket rött hemma till jul. Vi kör på någon form av nordisk, natur strösslat med lite glitter & glamour. För jag menar vintern är skånes absolut tråkigast tid, vi har första november på repeat i typ tre månader. Då behöver man en viss dos med glitter för att överleva. Så är det bara. 


Prickigt papper! ♥ Hur kan man inte gilla det liksom & så lite kottar på det... kommer nog doppa våra kottar i glitter ifall vi härmas på inslagningen här & kanske sticka in en kvist granris. 
 
 
Känner även väldigt starkt att jag skulle vilja ha den gröna dörren. Eller bo i ett hus med en sådan grön dörr kanske. ;o)


Favorit! Ljusslingan med textil sladd. ♥

Julkollektionen i år heter "Vinter" och belysningen till kollektionen går under namnet "Stråla" , alla bilder från IKEA :o)

 
 
ikea, jul, ljusslinga, stråla, vinter,