Tårta i form av hamburgare! 


Äldsta sonen ville egentligen ha den när han fyllde år, men då var det påsk & han fick en lite mer påskig tårta då hans födelsedag skulle delas (vi har på tok för många födelsedagar i april så de slås ofta ihop). Så idag fanns lite tid över och anledning att fira lite! 

Tårtan består av en sockerkaks deg  & en sockerkaksdeg med kakao i. Sonen gjorde först den ljusa sockerkakan och så hällde vi på sesamfrö på den. Vi lät den kallna och skar den sedan i två bitar. 

Tog sedan nutella och sylt på understa lagret... men var noga med att inte ta det ända ut i sidorna så det rinner ut och syns. Sen tog vi chokladbotten, sylt igen och lite grädde, en chokladbotten till och sedan en rund grön marsipan bit., man hade kunnat färga o knåda själv... men vi köpte ett färdigt "marsipanlock" och krusade till så det skulle påminna om salladen i en burgare. 

Vispade ihop lite mer grädde och la på det lagret. Och sedan var den redo att serveras! :) 

 
hamburgartårta, tonåringar, tårta,


Eller ja mysig kanske är fel ord, vi hade fullt upp hela helgen. Det blev en tur till tippen med massvis från garaget, det lilla huset i trädgården och en del från källaren. Samtidigt var det superhärligt väder så det fanns mycket att fixa med i trädgården. Och så nån fotbollsmatch på det... först var minstingen bollkalle till A-laget och sedan hade han en egen match där han var super duktig. 

Men lördagskvällen... Underbar! Minstingen konstaterade att vi borde sitta ute i trädgården o äta grillat MINST en gång i veckan ♥. Det är verkligen härliga kvällar i trädgården när solen skiner och det är vindstilla, man vill inte gå in.
 

Har hittat en massa goda drinkrecept med lemonaden i bild, ska se om det hinns med att testas någon :) den finns bland annat att köpa på Smart Buy, center syd.