Åh, har länge velat ha en växtbytardag & nu ska vi ha en :o). Äntligen! Har planterat om lite plantor att ha med. Man vet ju inte riktigt vad det blir av det hela... men förhoppningen är ju att något nytt kommer hem i trädgården. Jag har mest örter, men det efterfrågades så det blir nog bra! Sen lite annat smått & gott... är inte helt klar heller så det kan hinna bli nån mer planta innan det är klart. 


Undrar sååå vad det kommer att finnas att byta med... önskelista skulle kanske vara mini-daggkåpa (vet inte vad den egentligen heter men den har små små söta blad), Ljusrosa pion, Alp martron & så kanske lite fler fingerborgsblommor... vill ha dem i ena rabatten...har försökt flytta om några av mina men vet inte hur bra det blev. 

Passa på du med... samla ihop lite vänner & byt med varandra? Allit blir det något nytt kul till trädgården. 
nya plantor, trädgård, växtbyte,
En bild från trädgårdsrundan förra helgen 


Ny vecka. Veckorna går alltid fortast i maj, det är så mycket som ska hinnas med. Helgen som gick var fylld till bredden av fotbollsmatcher, marknad, avslutning på ena aktiviteten och så kusinhäng för prinsarna. Det var en rejält trött minsting som masade sig iväg till skolan imorse. 

Denna veckan är fylld den med, så är det lite i maj. Det finns ingen vanlig varag... det är grillvkällar, avslutningar, after work... tema dagar för pojkarna. Men det har varit superskönt med det fina vädret., det gör det lite lättare. 

Vi har blivit bortskämda med så himla fint väder hela månaden! Det skulle regna här idag., men det kom aldrig lite synd för gräsmattan vill nog ha lite vatten... vi vattnar en del men med förra årets bevattningsförbud vill man ju inte utmana ödet... gräsmattan är inte prio ett då. 

Men det har blivit många fikastunder i trädgården och bara allmänt trädgårdsmys! Får hoppas vi får ännu mer av det nu i sommar. Vi har ju odlat grejer för första gången halvt seriöst... dvs från frö & inte enbart köpt färdiga plantor o planterat. Det är gurka, tomat och allt möjligt kul. Det sa bara "poff" & så blommade nästan allt i trädgården. Det doftar ljuvligt lite här o där...tydligen är fördelen när man gillar vita blommor att många av de dofta ljuuuuuvligt framåt kvällen. Man kan bara gå en liten sniffrunda i trädgården haha. Man kan kombinera det med snigeljakt, så förenar man nytta med nöje ;o) 


Nästa projekt i trädgården är att bygga uteplatsen... o allt kring det... och sen är det två rabatter som behöver lite planering. Där inget riktigt fungerar :o)