Printade ut bilder till barnen på jobb som de kunde göra ljuslyktor och glasfat med. Det blev Violetta, Katniss Everdeen och en hel del Twilight som denna jag knåpade ihop för att fånga deras intresse. Det lyckades bra och snart pysslade 18 tjejer flitigt....såpass trångt blev det att vi fick bära in fler bord. 
 
Kommer bli finfint i höstmörkret. tekniken är vanlig decopage men med extra mycket decopagelim eftersom pappret egentligen var alldeles för tjockt för det hela. Sedan blev det glitter och pärlemor effekter på den med. 


Designer Sale 728x90.jpg
 
bella, decopage, diy, edward, ljuslykta, pyssel, twilight,
Så, lite då och då ploppar det upp statusar på facebook där bekanta/vänner anser sig vara emot kvotering av kvinnor in på arbetsmarknadens smultronställen. Jag tycker att det är inte minst lite lustigt. För som det ser ut idag har vi redan kvotering dock inte av kvinnor in på arbetsmarknaden på chefsposter...nej nej nej...det hade ju varit för hemskt.... vi kvoterar in de som heter JOHAN istället. Mycket smidigare... ingen mensvärk, pms, barnafödande eller nått annat om man heter Johan & är man...är man kvinna & heter Johan kan man dock glömma att man kvalar in. 
 
 
Inbilla mig inte att alla som heter Johan är i genomsnitt bättre än alla kvinnor som sökt dessa positioner. Män finns redan på dessa positioner...män KVOTERAR in män...av vana, trygghet osv...kort sagt... män väljer män. Så inbilla mig inte att vi inte redan har kvotering. Det är bara det att så länge det är män som heter Johan så är allt ok och ingen gnäller. 
 
Kan även tillägga att jag var emot hela tanken från början...men när jag började att inse hur illa ställt det är 2014 och att ingen förändring är på väg av sig själv så ändrade jag min uppfattning. Vi har redan kvotering., hade det varit så fel att ändra vinkel lite på den istället & tvinga dem som anställer att tänka till innan de av gammal vana placerar Johan på posten istället för kvinnan som sökte samma jobb och var minst lika bra? Jag hade till o med kunnat acceptera tvångsutlottning av tjänsten när dödläge uppstår mellan två eller fler kandidater...bara mönstrena som baseras på gammal vana byts ut mot något rättvisare. Ovanför mitt tak för några dagar sedan
 
Det kan erkännas att det varit lite dåligt uppdaterat, men men vi har haft fullt upp. Tiden räcker inte alltid till och det är väl det som verkligen känns av för tillfället. Mycket att göra men lite tid att göra det på., lite måsten, lite sådant man frivilligt tagit på sig att hjälpa till med. Och i slutändan har jag fortfarande inte hunnit ta en vinkväll med fröken Å & höra senaste skvallret eller ta den där afterworken som vi planerade i typ slutet på maj. 

Att påstå att man inte hinner med något är egentligen lite av en lögn...jag menar även människor som får tusen saker gjorda om dagen...presidenter och annat har inte mer än 24timmar om dagen. Det handlar om att prioritera...och vara nöjd med de val man prioriterar. Själv tänker jag mkt framåt, sätter upp små mål längre fram och har inte riktigt tid med att stanna upp och distraheras av sådant som i slutändan inte leder mig dit jag är på väg.
 
Men det är frustrerande att inte vara exakt vart man vill vara...det går inte att carpe F**in Diem om man inte orkar med nuet. Det är illa nog att få orken att räcka till som ensamstående men när det dessutom är omorganisering på jobb och det går allt annat än smidigt....ja då blir det mycket energi som försvinner. 
 
Så med andra ord: 
 
Prioritera...börja med allt som ger mer energi än det tar. Det är alltid en bra start ;) Jag brukar alltid försöka få plats med en massa kuligheter i planeringen.