Vi passar på att ha lite ryyyyhuyyyyyslig fika idag. Det är inte så ofta det hinns med att pyssla så mkt som man vill hemma...har köpt vars en pumpa till barnen med...hoppas vi hinner fixa till dem ikväll. Detta är nog min favorit annars....denna veckan brukar vara supermysig. Min första "lediga" dag började med en arbetsintervju på ett nytt ställe..lite spännande, men hade även en intervju tidigare i veckan jag hoppas på så vi får se vilket det blir till slut. 
 
 
 
Chokladpuddingstårta med fyllning av banan & vispgrädde. Sen är det muffins med chokladmousse och lakritsben. 
 
 
 
 
 
fika, halloween, muffins, spindelmuffins, spindlar, tårta,
 
 För er som vill se mera finns det nu en egen sida till mina fotografiska äventyr! klicka HÄR för att komma till den. Superspännande tycker jag & har ögonen på en massa props att beställa hem...lite av det ena och lite av det andra, det finns ju tydligen en hel uppsjö av söta baby tillbehör till fotografering. 
 
Glöm inte att gilla sidan för att få följa med på äventyret. :) 
 
 
 
 
Foto, barn, carlsson, christin, fotografi, skog,
Albanska Vlora...10-20.000 Albaner trängde sig in i skeppet för att komma ifrån Albanien på jakt efter en bättre framtid än den som kommunismens Albanien hittills erbjudit. Skeppet var på väg till Italien...man räknar med att ca 300 dog av resan samt polisbehandlingen när de väl kom fram i Italien. De fick inte stanna, poliserna hindrade dem från att stanna och skeppade tillbaka dem till landet ingenstans. Jag har svårt att föreställa mig hur Albanien såg ut då, vi var där för några år sedan, då var det dåligt men bättre. Det är svårt att föreställa sig ett land i Europa som är så fattigt. Jag kommer ihåg att vi passerade en hel industriby som var helt öde... sen mitt ute i ingenstans fanns en skylt där det stod "Kosovo" formad som en pil..vi följde hjulspåren i skyltens riktning det fanns inte ens en riktig väg, det var bara spår i vägdammet. 
 
Anledningen till bilden här ovan är att den börjat cirkulera igen. Man påstår att de är på väg hit... Har de hittat en tidsmaskin undrar då direkt jag? Jag är bara så himla trött på allt detta HAT... och hur man tror att det kan vara ok att hata bara för att man sitter bakom sin datorskärm. Och så sprider man saker som bilden här och påstår att den är på väg med flyktingar som ska hit... bara för att sprida HAT.... för att elda på... inte f*n tar man reda på nån sorts fakta alls. Man bara sprider. HAT. 
                    Grannens grannes granne typ har bestämt sig för att alla muslimer är roten till all ondska. Jaha innebär det att du inte tänker låta dina barn leka med mina? Tänker jag då direkt. MINA barn har nämligen ett rikt liv, rikt på kultur. De har TVÅ kulturer att välja det bästa ifrån. Och jag kommer inte tyst se på medans folk i närheten sprider en massa okunnighet och rena lögner bara för att det inte ryms i deras hjärna att ta in information om hur världen ser ut.


Herregud... de googlar fram 7 år gamla bilder på barn i afrika och helt plötsligt är de hemlösa vår första prio. Jag menar inte att det inte finns andra det är synd om, för det finns men det finns även redan många fungerande åtgärder för att underlätta för dem. Och är man inte nöjd med effektiviteten av dessa står det oss alla fritt fram att hjälpa till. Ingen kommer hindra dig om du vill spendera din jul i ett soppkök & känna dig som en god människa. För det är det som det egentligen handlar om hur DU ska KÄNNA dig. Eller hur? Och visst skulle det vara extra bra merit att ha hjälpt de hemlösa på självaste julafton? Att de sen är hemlösa resten av årets dagar kan spela mindre roll bara du kan göra en status på fb lagom till kalle att du gör en insats för samhället...
                     Och i ärlighetens namn känner du dig inte bekväm i att det ska komma hit en massa folk.Nähä... jag tror faktiskt inte att det är någon som hurrar. Men INGEN vinner något på att sprida hat & rena lögner. Varför eldas det ens upp byggnader här... var det inte samma människor som hävdade att vi hade bostadsbrist? Fiffig SD lösning då att elda upp dem vi redan har. Tummen upp på den (ironi). Rikta besvikelsen mot övriga EU länder istället som inte drar sitt strå till stacken. Vi kan inte göra mycket åt situationen som den är just nu. Men inget blir bättre av att man sprider hat. Flyktingarna kommer att komma ändå, lite hat här och där är ändå inget mot den miljö man lämnat... det enda man uppnår är att skapa oro bland våra egna unga. Vi kommer få en hel generation med unga som mår väldigt dåligt inom kort av allt detta näthat och numera även näthat som når ut i fysisk form som attentat på en skola. Tänk på vad ni gör istället
                     Islam har varit vår näststörsta religion sedan typ 60-talet... jag ser ingen invasion av moskéer...Det finns ärligt talat fler kyrkor i Iran en moskéer i Sverige... väldigt många fler. För att slå hål på den myten kan det konstateras att vi har lite mer än en handfull riktiga moskéer sedan finns det även källarlokaler man använder för att samlas och be i, medans man i Iran räknar med att det är MINSt 600 kyrkor (källa: Country Information and Guidance "Christians and Christian Converts, Iran" 19 March 2015. p. 9). Så alla ni som köpt SDs propaganda om att islameringen av hela Sverige är nära kan ta en chill-pill och sluta naivt tro på alla lögner. Jag är lite nyfiken på vad som hänt sedan 60-talet... har vi haft en påtvingad masskonvertering? Nee.... har vi haft en ökad ondska och ökade våldsbrott, nej vi får nog ändå inse att inget blir värre än vikingarna. 
                    Har våra kvinnor sedan 60-talet blivit tvingade att skyla sig? Nej tyvärr har vi haft perioder med riktigt slampmode... eller vad sägs om de kortkorta kjolarna matchat med magtröjor under spice girls eran? Så sluta sprid hat baserat på saker ni inte ens tänkt genom själva ordentligt. 

Lilla listan på saker jag är trött på:

1. Att vissa väljer att inte se på veckans attentat på skolan som den hemska handling det är, att man delade tidigare händelser galet mkt men inte kan känna någon sympati nu för att offren inte härstammade från norden.
 
2. Att man inte ser sambandet mellan allt hat via FlashB, FB etc... & veckans handling. Eller börjar prata om andra händelser istället för att bara smälta att detta är något av det värsta attentatsmässigt vi varit med om. Punkt. 

3. Att man sprider saker utan någon som helst fakta bakom... man vet inte vad man sprider... men innerst inne vet man att det är illa. 

4. Att man sorterar människor utifrån hur lika de är en själv. 

5. Att man desperat letar efter andra svaga grupper för att undeminera behovet hos de som kommer. 

6 Att man på SDs facebook sida låter sådana här kommentarer få plats 

7. Att man på SD lunds sida publicerar lista på vart asylboendena ska finnas så att SDpyrrisarna hittar dem lättare.... vad är nästa steg...en karta till närmsta statoil så de vet vart de kan inköpa tändstickor o tändvätska?! 

8.Att det vid tidigare attentat kommit fördömmande från imamer etc... tänker på försöket till självmordsbomb vi hade innan MEN det nu efter bränder och attentat inte kommer nån form av ansvarstagande från SD fast det prakiskt taget planeras sådana här dåd i deras kommentars fält. 

9. Att man slösar energi på att motarbeta de som kommer istället för att ifrågasätta varför inte övriga länder tar sin del av ansvaret. Det spelar ingen roll hur mkt skit man hittar på om de inte har någon annanstans att söka sig till. 

10. Att man har sådana skygglappar på sig att man inte förstår att många av våra barn må dåligt av det hat man sprider, känner sig utsatta & osäkra på vilka vuxna som accepterar dem eller ej. Det är nämligen så att det hat man sprider inte enbart riktar sig mot de som kommer...även om det är där man känner sin frustration så måste man inse att det går ut över oskyldiga barn & deras barndom.Otrygga barn = Otrygga vuxna en vacker dag. 
båt, flyktingar, flyktingkris, skepp, skeppet, vlora,