Hittade ett citat som passar perfekt som nyårslöfte. Ja inte enligt experterna... enligt dem skulle det vara mätbart, tidsbestämt osv osv... men detta passar mig o min personlighet. 

"Be fearless in the pursuit of what sets your soul on fire" 
 
♥GOTT NYTT ÅR!!!!♥
 
 
 
 
Vi kan inte vänta på att ta adjö av 2016. Det har varit ett år fullt av diverse motgångar och avsked. Två nya tillskott i släkten har dock lyst upp tillvaron ♥♥. Jag var så otroligt hoppfull inför 2016 och tänkte att det skulle bli ett riktigt spännande år... men det har varit oerhört kämpigt.
 
Farmor gick bort nu under hösten med vilket bidrog till allt. Jag trodde aldrig att vi skulle förlora henne redan ♥. Hon höll ju verkligen ihop hela släkten, tur att det finns facebook nuförtiden så att man liksom kan vara med i varandras vardag ändå. 
 
Farmor ♥
 
 
 
 


Så vi är försiktigt hoppfulla inför 2017 känns lite som att börja i en enorm uppförsbacke. Försöker som en galning att hålla fast rutinerna, barnens träningar, mina träningspass och allt däremellan. Rutiner, rutiner. Rutiner för matlagning, rutiner för städning, rutiner för morgonen, lämningar, hämtningar...matcher...lek med kompisar... 
 
 


Sen är det den där ständiga oron över barnen. Hur mår de, går det bra i skolan? Får de vara med? Äldsta sonen har verkligen tagit ett stort kliv detta året i att växa in i sin person. Han har börjat mer o mer att bestämma hur han vill ha det. Första steget mot tonåringstiden... men än så länge mest en tweenie. Jo men när blev han så stor? Har börjat sätta ner foten och dra gränser för hur han vill och inte vill bli behandlad, det har varit en stor skillnad här jämfört med tidigare. Från att ha funnit sig i hur saker o ting varit har han istället börjat att ifrågasätta och fundera vilket jag antar det bara kommer till att komma mera utav när väl tonårstiden knackar på. 

Det har varit kämpigt för båda barnen i år, mer än nödvändigt. Men minstingen har verkligen löst koden för läs o skriv vilket är helt underbart..nu lånas det böcker på biblioteket och han försöker hänga med i allt som skrivs & fort går det när han ljudar sig fram. 
 
 


En liten nyårslista


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

– bogserade bilen :o) en upplevelse, 

Har du några nyårslöften?
– Nja de gamla vanliga att ha mer tid över, vara mer häslosam osv...

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
– Ja, de flesta till barn nr 2 eller så, men några även till första

 Vilka länder besökte du?

– Danmark, Grekland, Albanien, Belgien

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

– oroat över saker o ting

 

Bästa minnet från 2016?
– Barnens två nya kusiner, och så några sena kvällar på stranden med picknick med oss.

 

Bästa köpet?

– Nya kameran och senaste objektivet. 

 

Vad spenderade du mest pengar på?
boende

Gjorde någonting dig riktigt glad?

– Barnen :o)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

– Åh vem vet, kanske samma men lite kämpigare 2016 än andra år

Favoritprogram på TV?
– alla real houewives haha ;o) annars American Gothic

 

Är det något du sakna 2016 som du vill ha år 2017?
– Lycka och kärlek (svaret är ärligt kopierat från föregående bloggare som skrivit listan)

 
Lärdomar från året som gått?
-Lita mer på magkänslan i alla situationer
-året har varit fullt med nitlotter av saker man fått lära sig genom att bara falla rakt ner i dem kommer nog ta en tid att smälta allt och kunna hämta lärdomar och styrka av att vara på andra sidan av det. 

 

Vad ser du mest framemot med år 2017?

– Lite mera som faller på plats där det ska vara. 

 
 
Sonens egenpysslade ängel i granen ♥. 

Julafton igår började som alltid med paket i strumporna på morgonen. Tomten hade varit förbi o lämnat lite smått & gott i dem. Sen lite mysfrukost i pyjamas & lite fix innan det var dags o ge sig iväg. 

Barnen fick lagom plats i våra julklapps påsar att förvara klapparna i. En väldigt fiffig storlek på dem, fick plats med det mesta i dem. 

 
 
 
 
 
 
Det blev en sen men bra julafton barnen kom i säng sent och hade precis avslutat frukosten när vi skulle ge oss iväg till min morfar för lite jul där med. Nu några timmar senare är det legobitar över precist hela golvet....


Barnen tackar så mkt för alla julklappar & hälsningar ♥. 

Imorgon annandag med ännu mera julkul.