Hus, enplans villa med öppen planlösning. Väldigt smakfull exteriör med dekorativa takpannor. ljuvlig doft inomhus! Väldigt innovativa lösningar när det gäller ventilations systemet. Stämningsfullt ljus i alla vrår. Byggt år 2015. Ett stenkast bort bor tomten & bocken & grisen...trevligt grannskap med andra ord. Inflyttning omgående...huset rivs eventuellt i januari av godis hungriga små bus monster...

Säljes utav: skum tomte.
 
 
 
Vi har pepparkaks bakat idag! (läs vi har köpt färdig deg...bränt hälften och dekorerat andra hälften). Det var ändå himla mysigt. Planen var först att alla skulle göra vars ett hus....vi har nämligen en bok med en MASSA idéer, ritningar etc... (lägger länk sist om nån vill kika) väldigt tydliga o enkla ritningar... men mitt i allt hittade barnen alla roliga pepparkaksformar och ville hellre göra dem. Så nu har vi lite figurer ett större hus och tre små. 
 
 
Ett hett tips är att skippa en hel del stress genom att använda en LIMPISTOL istället för smällt socker...det är ändå ingen som kommer äta kanterna... & om man ska ge sig på en egen modell helt utan annan ritning...gör upp en i kartong/papper först så att man ser hur det kommer bli. När det väl ska in i ugnen är det bästa att försöka baka de bitar som är lika stora på samma gång...så att de blir klara ungefär samtidigt. 
 
Jag var otålig efter att de kommit ut ur ugnen så jag lyfte bort dem från plåten med hjälp av tårtspadar och la dem på en platt kallare yta att kyla ner sig på. Det går att korrigera en liten aning direkt när man tar ut dem ur ugnen ifall någon vägg expanderat allt för mkt i ugnen... men det kommer synas att man varit där o petat/skurit. 
 
 
 
Gjorde några små mini hus... tyckte de blev himla söta. Timmer stugan är klädd med chokladfudge..passade alldeles perfekt. Hade tänkt att ha dem på tavellisten men de är så söta att de nog får stå på bordet istället, ett litet tag i alla fall. 
 
Finns kameler, björnar, älgar, ekorrar, harar, sniglar, igelkottar..... allt möjligt men vanlig gubbe saknas upptäckte vi. 
 
 
 
 
 
Boken barnen kikat i heter Pepparkakeland,
eller hos
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
göra, pepparkakshus,

2 kommentarer

a n n i k a

29 Nov 2015 12:15

Fint!

Erika

29 Nov 2015 14:43

Så himla fint det blev :) och smart med limpistolen!

Kommentera

Publiceras ej