Bildkälla: Netflix 


Serie Dark, Netflix 

Åhhh den är bara sååå bra! Utspelar sig i Tyskland i en liten by nära skogen. Allt är så otroligt genomtänkt när det gäller vad man får se i rutan, allt från miljöerna till kläderna till skådespelarna. Det känns som pusselbitar som bara passar ihop och bildar ett riktigt intressant mönster. 

Serien utspelar sig i olika tider 2019 & 1986 främst. De som är tonåringar 1986 är nu föräldrar till tonåringar 2019 och man får verkligen en helt annan dimension till dem när man ser hur de är både nutid (nästan nutid i alla fall) och dåtid. Man får följa de olika karaktärerna medans de försöker förstå vad som sker runt om dem. Väldigt tidigt försvinner en ung pojke i närheten av en mystisk grotta i skogen som några ungdomar gett sig ut för att utforska. Han är som uppslukad av jorden, var hände med honom? 

Det är en serie som passar om man gillar spänning. mysterier och lite mörker. Den har alla ingredienser... nån som är smått galen, djur som dör mystiskt och en grotta vid ett kärnkraftverk som allt verkar kretsa kring. Det är lite som en lök där man skalar bort lager efter lager samtidigt som hjärnan arbetar för fullt med att lista ut vad som sker, motiv och hur. 


Vi är krassliga hemma så en till serie har hunnits med :o) 
 

bildkälla: absentia tv

Serie Absentia Viaplay

Denna var bra! Inte fullt så klockren som serien ovanför, men det känns som en mindre budget med lite färre skådespelare. Dock var den intressant ända in i slutet. 

Emily, en FBI agent kidnappas 6 år innan seriens början. Efter ett år antar de att hon dött och hennes närstående går vidare med sina liv. Maken gifter om sig och sonen får en ny mamma. Mitt i natten får maken ett telefonsamtal om att Emily fortfarande lever. Hon har hållts fången och torterats under 6 år. Samtidigt måste man släppa mannen man dömt för hennes mord och mycket tyder på att han har en kompanjon närmre dem än de kunnat föreställa sig. 

Vad jag gillade mest med denna var att man slapp vänta. I vissa serier släpper man en ledtråd sedan måste man lida sig igenom x-antal scener innan man får återse scenen med ledtråden och ta reda på vart den var på väg. Här var istället ett högt tempo där man följde upp ledtrådar nästan direkt. Så det finns ett mysterie kring vad som hänt och vad som fortfarande sker blandat med problematiken att alla gått vidare vilket gr serien intressant.
dark, netflix,

Kommentera

Publiceras ej