Snubblade över denna inspirerande människan idag. Hon har som mål att leva ett liv utan sopor. Jag kan ju konstatera redan nu att det skulle vara svårt att härma fullt ut. Men lite skillnad kanske man kan göra. Vi sopsorterar redan och har kompost så lite +poäng måste vi väl ändå ha ;o) Jag har googlat om endometrios & hormoner hela veckan då jag just nu är inne i ett smärtskov & på flera ställen återkommer det information om att plasten påverkar hormonerna. Så när jag snubblade över henne här så blev det en liten aha upplevelse när hon berättade om hur hon försöker minimera just plast. Hur kommer vi göra hemma?

Tror helt enkelt att vi ska försöka & tänka lite mer på hur varorna ser ut när man köper dem i affären. Ex om champinjonerna ligger förpackade i plast med plastfolie runt om men det även finns i lösvikt utan plast... varför inte ta dem i lösvikt då. När det finns alternativ så kan man ju likväl välja det bättre. Gör detta med morötter hela tiden för jag är så trött på att köpa dem i påse och så hinner man inte använda alla innan de börjar bli dåliga. 

Vi kommer inte vara fanatiska men det skadar ju inte att när man köper något nytt se till att det är en hållbar lösning. :o) 


Mer här:


zero waste,

Kommentera

Publiceras ej