Idag arbetas det på ena nyårslöftet att inte slänga mat. Det är helt galet hur mycket vi slänger för att man inte har koll på datum och annat. Får dåligt samvete av att slänga mat som nyss var ätbar men inte längre bara för att man glömt bort den i kylen. 

Ett problem hemma hos oss i våran kyl är att det finns så mycket man sparar, exempelvis kanske vi äter indiskt ena dagen och köper nån burk som passar till det... kanske nån mango chutney så blir det en burk som håller sig relativt länge... sedan kanske det är något annat en annan dag och så blir det en burk satay... sedan är det italienskt o så blir det olika typer av pesto... soltorkade tomater... olika marmelader... såser , äpplemos, inlagda gurkor...osv osv... vi gillar variation. Sen har vi ju dessutom dubbla sortiment av mjölkvarorna då hälften behöver vara laktosfritt men barnen helst dricker vanlig mjölk. Så det är ganska tight i kylen och en hylla har dessutom gett upp. Funderar lite kring hur vi bäst kan lösa det så att inget kommer bort. 


Del två är att vi måste bli lite mer självförsörjande när det gäller örter för de är relativt lätta att odla, självklart har vi redan mojito ingredienser utplanterade & även vit salvia (krävs en hel del haha), vit lavendel och nått mer... men varför inte ha persilja, dill, basilika osv med. Ska försöka att plantera lite mer sådant... nu när grannen dessutom huggit ner björken kanske vi kan plantera lite mer utan att björken ta all näring. 
 

        
 
Kikar lite på olika lådor och annat så att inte sniglarna ska käka allt....de är himla glupska de små rackarna. Skulle vilja bygga med tegelstenar helst..återbruka gammalt tegel. 
 
 
 
 
 


Kommentera

Publiceras ej