Vi har gjort detta ett tag nu, sedan 2008 för att vara mer bestämd. Bilderna kommer från Miljövänlig shopping, Marieholms stora barnloppis. Det är helt otroligt vilket härligt engagemang det finns bakom. Vi började i liten skala, några enstaka säljare som fick lämna in sina saker i prästgården, sedan växte det och växte och växte. 

Vi hade strax över 1000 besökare i höstas. En siffra som vi givetvis ska försöka slå nu i vår. Samtidigt så arbetar vi hela tiden på att bli bättre. Organisera mera, hitta fler sponsorer, göra det ännu miljövänligare. För det är vad det är i slutändan, shopping blir inte mycket mer miljövänligt än så här. 

Tänkte skriva ner de bästa tipsen på att få sina kläder/leksaker sålda:

-> Underskatta ALDRIG en god presentation. Lägg ned lite energi här och du får det tillbaka. Det innebär att plaggen/sakerna är tvättade, hela och rena. Finns där någon liten defekt som kanske en pytteliten stänkfläck så märk ut den. Stryk det som kan strykas.... vi märker varje gång att det som presenteras bra säljs snabbare och ibland även dyrare. 

->Vilket pris ska jag ta? Tja det beror på väldigt mycket, bästa tipset är att kika på vad andra tar genom att antingen besöka en loppis eller kika på nätförsäljning, googla lite och se. Ju bättre skick o dyrare i inköp ju högre pris kan man ta. En halvt använd tisha från H&M... kanske 10% av originalpriset. I slutändan beror det på om du vill ha dina saker säkert sålda eller om du vill gambla lite. 

-> Leksaker! Du kan sätta högre pris på leksaker än kläder oftast

-> Undvik gärna starka sköljmedel, bästa är att ta en sköljning med ättika i maskinen, piffar upp färgerna lite med & luktar INTE ättika sen, tvärtom den tar bort dålig lukt. 

-> Sätt ihop saker som hör ihop, men aldrig med nålar eller säkerhetsnålar. Presentbandsnöre genom ettiketterna i nacken/baken är ultimat... även för skor... snöra ihop dem eller bind ihop dem med skosnörena om de har sådana. 

-> Gå igenom pussel/spel etc och SKRIV PÅ LÅDAN OM DET ÄR KOMPLETT.... så folk slipper öppna upp lådan... bind gärna ihop med presentbandsnöre och gör ett paket av det. 

-> Marknaden för second hand växer och växer... det innebär att kläder med mycket defekter (typ som stora diffusa men sjabbiga fläckar) inte säljs. Det finns helt enkelt för många andra fräschare alternativ numera. Dessa passar utmärkt i textil återvinningen eller så kan man ex göra om dem till städtrasor där hemma 

-> Men det är retro...?. kan börja med att säga att det finns marknader för retro, mest via nätet där de som söker just retro gärna betalar för just retro.... men på barnloppisen irriterar 90-tals retro mer än det glädjer. 70-tals retro bland babykläderna har vi fått sålt en del men 80-90tals har varit dött. 

Våra besökare vill handlar aktuella kläder, de som såldes förra säsongen eller för ett år sedan. Det är också vad som säljer bäst. Sen har vi vissa märken som är väldigt tidlösa... polarn & pyret, Ralph Lauren ex... de går alltid hem. Men kläder som legat nerpackade i kanske 10 år innan någon orkat ta sig an dem och kanske är från de vanliga kedjorna, ja de säljs knappt. Det bästa är att sälja det som man tänker sälja ganska så direkt. Det finns alltid tidlösa plagg man kan sälja efter några år,... men det finns även mycket trender man kanske inte tänker på att de är trender men som blir väldigt uppenbara när de svalnat. 

SLutligen glöm inte att boka in skånes möjligen största och bäst organiserade barnloppis... som även har dam & herr kläder (vi tar emot nytt & nästintill nytt på dessa sistnämnda). Länk till vårat event HÄR 

Kommentera

Publiceras ej